Na een weekend vol verrassingen, ovenbrandjes, toffe kostuums, lekker eten en heftige katers wordt het langzaam weer iets rustiger in Heyendaalland. Wel met nadruk op ‘iets’, want het is ook weer niet de bedoeling dat het saai wordt. Om dat te voorkomen zijn er vanavond gelukkig weer genoeg wedstrijden en is het nog steeds opletten geblazen om niet het loodje te hoeven leggen bij Gotcha!

Ook vandaag is het weer tijd voor een Heyendaalderby en ditmaal is het een bijzondere. Het is namelijk dezelfde als vorige week. De meiden van Stef en Machiel mogen het om 19.45 uur weer opnemen tegen de meiden van Cees. De laatstgenoemden zijn vandaag uit op revanche. Zal het ze deze keer wel lukken om te winnen of gaat de underdog er weer met punten vandoor?
Op het tweede veld mag D8, na drie uitwedstrijden op rij, eindelijk weer eens in hun vertrouwde RSC spelen. Laten we ook hopen dat dit voor hen positief gaat uitpakken, want de dames moeten wel iets meer gas gaan geven om te voorkomen dat ze de hekkensluiter blijven. Zullen ze vandaag de winst pakken tegen Pegasus D5?
Voor de mensen die graag naar volleyballende mannen kijken, heeft deze ronde ook een wedstrijd in de aanbieding. De mannen van het derde krijgen hun directe concurrent uit Gendt op bezoek, Weekenders H2. Bij winst blijft de eerste plaats binnen handbereik en wordt er een gat geslagen met de rest van de teams in hun poule. Dit zal het team zeker waar willen maken!

In de tweede ronde valt er ook weer genoeg te beleven. Om 21.30 uur krijgt D11 bezoek vanaf de andere kant van de Waalbrug, namelijk D.V.O.L. D2. Ook dit zal een strijd worden tussen twee directe concurrenten. Als we de prognose mogen geloven, zullen onze groene meiden slechts één puntje afstaan aan het team uit Lent. Met de steun vanaf de tribune moet het ze zelfs lukken om ook dit ene puntje aan de goede kant van de brug te houden!
De meiden van Dion en Marc verkeren in een luxe positie, want zelfs na hun off-day van vorige week mogen ze zich nog steeds koploper noemen. Vandaag zullen ze Boemerang Komeet D3 ontvangen. Als iedereen het ‘aan’- knopje weer heeft gevonden bij zichzelf, zullen ze deze vrouwen weer met lege handen terug naar Druten sturen!
Dat het vandaag de dag van de directe tegenstanders is, bewijst H4 vanavond maar weer eens. Ze mogen het opnemen tegen Volamie H1, dat hetzelfde puntenaantal heeft als onze Gekke Boyz. Zal het ze lukken om de winst te pakken, zodat ze zicht houden op het podium?

Buiten het RSC komen nog vijf andere groene teams in actie. De meiden van Neele en Wieke mogen een reisje maken naar Horssen om Atalante D1 hun eerste sets afhandig te maken. Een half uurtje later mag D10 het goede voorbeeld van hun trainsters opvolgen in Bemmel tegen hun directe concurrent Kidang D5. Om 21.00 uur zal een kreupel H5 het opnemen tegen de koploper van hun poule in Wijchen. Een kwartiertje later mag D7 in Dreumel aan hun wedstrijd tegen de hekkensluiter beginnen. Op diezelfde tijd start ook in Beneden-Leeuwen de strijd tussen Isala’77 D2 en de meiden van Sander en Roel.

Na alle heftige wedstrijden is het de hoogste tijd om te doen waar we allemaal goed in zijn, namelijk een schittermagisch feestje bouwen in Café Daen. Om dit een kickstart te geven zal Daen vanavond shotjes klaar hebben staan voor alle teams die met minimaal vijf personen aanwezig zijn.
Succes en tot in Daen!