Fiere Heyendalers,
Door het geslaagde Diner Rouler van gisteravond zou je bijna vergeten dat er deze week ook nog wedstrijden zijn gespeeld. Gelukkig praten we je in deze nabeschouwing even bij over de gespeelde wedstrijden!
Op de donderdag hadden zes groene teams de eer in het RSC te spelen. In de eerste ronde mochten de mannen van Veerle aantreden tegen H2 van Gemini. Na een reeks van vier verloren wedstrijden had H2 het een en ander recht te zetten. En dit deden ze met succes: met een 3-1 winst bleven vier punten in Nijmegen en lijken de heren helemaal over hun dipje heen te zijn.
De dames van het zesde speelden deze donderdag tegen D5 van Pegasus. Hoewel de dames het zeer spannend hebben gemaakt, lukte het ze niet om de winst binnen te slepen. Toch hebben zij wel een puntje binnengesleept en staan hiermee op een prima vierde plek in de competitie!
Op het derde veld speelde H5 deze ronde tegen het vierde van Trivos. Na twee succesvolle sets, hadden de heren in de derde en vierde set last van een dipje. Gelukkig wisten zij zich in de vijfde set te herpakken en er alsnog met de winst vandoor te gaan.
In de tweede ronde hadden er maar liefst vier groene teams de eer een wedstrijd te spelen. Op het middelste veld vond een Heyendaalderby plaats, D4 tegen D5. Ondanks het redelijke verschil in puntenaantal, was het een ontzettend spannende wedstrijd, waarbij beide teams heel hard gestreden hebben voor de winst. Helaas voor D4, trokken de dames van Stef en Machiel uiteindelijk aan het langste eind en sleepten hiermee vier mooie punten binnen.
De heren van het derde wisten in deze ronde hun succesvolle reeks overwinningen voort te zetten met een mooie 4-0 winst. Hopelijk weet H3 dit vast te houden om zo de eerste plek te behalen in het klassement.
Tenslotte speelde ook D7 in de tweede ronde tegen D2 van Switch’87. Hoewel de prognose in het voordeel van het uitspelende team was, hebben de dames van Robin en Jochem een mooie 3-1 overwinning behaald.
Daarnaast werden er nog drie wedstrijden gespeeld buiten het RSC. Dames 8 mocht het in Malden opnemen tegen het eerste team van deze vereniging. Helaas lukte het de dames niet om deze wedstrijd te winnen en ging er slechts een puntje mee terug naar Nijmegen. De dames van Marc en Dion lukte het in Groesbeek niet de reeks overwinningen van afgelopen weken voort te zetten en verloren helaas met 4-0. De dames van het elfde hadden de eer af te reizen naar de Ark van Oost. Helaas verloren de dames na een vijfsetter van Pegasus D11.
De zaterdag was een relatief rustige dag voor onze groene teams. Alleen de dames van het tweede namen het deze dag op tegen Gemini D3. Helaas lukte het D2 na een vijfsetter niet de winst te behalen, waardoor ze voorlopig nog op een vierde plek in de competitie blijven staan.