Het was een drukke week voor onze groene teams, maar liefst alle 17 kwamen in actie! Op donderdag mocht Heren 5 in de eerste ronde aantreden tegen D.V.O.L. HS1. De mannen van Elke en Claudia hebben goede zaken gedaan en met 3-1 gewonnen, waardoor ze nu een prima vierde plek in de poule hebben. Op het veld ernaast mocht Dames 10 laten zien wat ze in hun mars hadden tegen Pegasus DS10. De eerste 4-0 overwinning is na afgelopen donderdag een feit voor onze groene meiden! Dames 4 wist de eerste ronde nog succesvoller te maken middels een 3-1 overwinning tegen Pegasus DS3 en kunnen zich nu vol storten op aankomende donderdag, want ze mogen het opnemen tegen Dames 5!

In de tweede speelronde mocht Dames 7 het opnemen tegen het eerste damesteam van Lent, waarin veel oude bekenden zitten. D.V.O.L. bleek toch een maatje te groot, ook al wisten de dames van het zevende het in de tweede set erg spannend te maken. Helaas ging de volle winst mee naar Lent. Dames 6 mocht het opnemen tegen de hekkensluiter, Malden DS1. Het werd toch een pittige pot, waarin de meiden misschien meer tegen henzelf speelden dan tegen de tegenstander. Gelukkig wisten ze de 3-2 winst in Nijmegen te behouden. Ook Dames 9 mocht aantreden tegen Pegasus DS11. Na drie gewonnen sets, ging de laatste set toch richting blauw. Helaas geen bitterballen voor de dames van het negende, maar ze hebben genoeg tijd om over die zware teleurstelling heen te komen en zich te herpakken voor de volgende wedstrijd.

Zeven groene teams mochten afreizen naar andere sporthallen. In Wijchen mochten Dames 8 en Dames 11 spelen. Dames 11 wist er een spannende wedstrijd van te maken door een vijfsetter, waarin de laatste set helaas nét verloren ging met 16-14. De meiden van Fleur en Jellina mochten het opnemen tegen de nummer twee en hebben verdiend een puntje van ze af weten te snoepen. In de Ark van Oost mocht Dames 5 aantreden tegen het vierde van Pegasus, maar helaas moesten de meiden het veld verlaten zonder punten. Ook de dames van Marc en Dion mochten hun volleybaltalenten showen en wisten juist vijf punten mee te nemen, waardoor ze nu de koppositie in de poule hebben veroverd! Heren 3 mocht afreizen naar Bemmel en wist daar een 4-0 overwinning te behalen. Dames 2 liet wederom zien dat ze ook op een donderdagavond prima weten te spelen door met 3-1 te winnen van Arvevo DS1. De mannen van het vierde mochten richting het altijd mooie Ravenstein, maar op het moment van het schrijven van deze nabeschouwing was er nog geen uitslag bekend.

Op vrijdag mocht Dames 1 aantreden tegen VV Alterno DS4, wat resulteerde in een ongelofelijk spannende wedstrijd (setstanden: 26-24, 25-23, 26-24 en 25-27), waarin de vierde set geheel verdiend naar onze Nijmeegse dames ging. In Renswoude mochten de mannen van Veerle het veld betreden. De heren hebben hard geknokt, maar verloren de wedstrijd met 3-1.

Op de elfde van de elfde hoefden Heren 1 en Dames 3 de deuren niet te openen voor zingende kinderen en konden ze eventueel pas later aansluiten bij het begin van Carnaval. Heren 1 wist op deze druilerige zaterdag de koppositie weer te verdedigen door met 3-1 te winnen van Scylla HS2. De dames van het derde hadden het beduidend lastiger in Groesbeek, waar uiteindelijk wel met 3-2 gewonnen werd. De tweede plek is wel behouden en de volgende wedstrijd al tegen de hekkensluiter Tweestroom zijn, die nog geen punten hebben weten te bemachtigen.