Fiere Heyendalers,
De eerste wedstrijden in november zijn weer achter de rug. In het RSC was het donderdag een rustige bedoeling, maar Dames 4 en Dames 12 mochten om half 10 aantreden. De dames van het vierde maakten er een spannende pot van, maar in een vijfsetter ging de winst helaas naar Pegasus DS4. Met maar een verschil van 2 punten in puntentotaal zijn de dames gedreven om later in het seizoen revanche te nemen. De dames van Marc en Dion hebben dit seizoen nog geen wedstrijd verloren en ondanks een dipje in de tweede set afgelopen donderdag, mochten de ladies zegevieren met een 3-1 winst tegen Isala ’77 DS3.
Drukker was het in de Ark van Oost. Dames 9 mocht daar de spits afbijten tegen Pegasus D8. Ze maakten het erg spannend in de tweede en derde set, maar gezien de stand van de laatste set (9-25) waren de dames van het negende toch het sterkst. Zodoende hebben de dames de enige 4-0 overwinning van afgelopen week binnengesleept. Dames 10 en Heren 5 mochten hierna het stokje overnemen. De mannen moesten zich na een net verloren derde set even herpakken, maar wonnen de wedstrijd verdiend met 3-1. Ook Dames 10 trok aan het langste eind en wist Pegasus DS9 met 3-1 te verslaan. Heyendaal heeft weer laten zien wat ze in haar mars heeft!
Ook in Bemmel waren de groene tenues volop aanwezig. De dames van het tweede mochten aantreden tegen Kidang D1 en wisten het middels een vijfsetter erg spannend te maken. De dames mogen trots op zichzelf zijn, want ze wisten de laatste set met 15-10 te winnen. Iets minder spannend was het voor Heren 4. Spelen tegen de koploper is nooit makkelijk en deze wedstrijd ging ook helaas met 4-0 naar Kidang HS2. De mannen van het vierde staan nu – hoe toevallig – vierde, één plekje onder Heren 3.., en zijn gebrand om volgende week weer punten te pakken.
Dames 6 mocht afreizen naar de VoCASA-hal om daar de battle aan te gaan tegen VoCASA DS6. Na een nipt verloren eerste set (28-26), vonden de dames hun draai en keerden zij terug met een 3-1 winst. Dames 7 had een lange reis voor de boeg naar de place to be: Beneden-Leeuwen. De gemaakte kilometers zijn niet voor niks geweest: de meiden wonnen de wedstrijd met 3-1.
Op zaterdag mocht Heren 2 als enige aantreden in het RSC. Dit alleenrecht was hen helaas niet in het voordeel; de wedstrijd tegen Scylla H3 ging met 3-1 verloren. Er kan gespeculeerd worden of de rust in het RSC de oorzaak was, maar zeker is dat de heren aankomende vrijdag alles gaan geven om de winst te pakken in Renswoude.
De dames van het derde mochten het opnemen tegen Pegasus DS3. Na een 3-0 voorsprong wist de tegenstander toch een setje van onze groene dames te snoepen. In Twello mochten zowel Dames 1 als Heren 1 laten zien wat ze in petto hadden. Heren 1 heeft hun koppositie goed bewaakt door de wedstrijd met 3-1 te winnen, terwijl de dames hun dag niet helemaal leken te hebben. De wedstrijd tegen Voorwaarts DS1 ging verloren met 4-0.
Van de 13 wedstrijden gingen er 9 teams met de groene winst vandoor, een aantal waar we trots op mogen zijn! Hoeveel zullen dat er aankomende week zijn?