Fiere Heyendalers,

Ook deze donderdagavond stonden weer 11 enthousiaste Heyendaalteams klaar om de strijd aan te gaan. Het beloofde weer een sportieve en spannende avond te worden. Het goede nieuws is dat nu ook de publieksruimte op de velden als tribune gebruikt mag worden. Dit houdt in dat alle thuiswedstrijden nu nog dichterbij te aanschouwen zijn en je de spelers nog makkelijker naar de overwinning toe kan juichen.

Tijdens de eerste ronde hebben de dames van Neele het succes van vorige week vast weten te houden door de vijf punten in Nijmegen te houden tegen de dames van Ikaros DS2. De dames van Ikaros maakte geen schijn van kans tegen deze dames en werden zo van de baan geveegd. Ook Dames 10 werd onder leiding van Sander naar de 3-1 overwinning toegejuicht tegen de paarse aartsrivalen: VoCASA DS 10. Op het derde veld hebben de heren van het vierde de stijgende lijn van vorige week vast weten te houden door ook 4 punten te pakken. Het lijkt wel toeval want deze heren staan ook nog eens op de vierde plek in de poule!

Tijdens de tweede ronde in het sportcentrum gingen de dames van het negende de strijd aan tegen de koplopers van de poule. Helaas was het tweede van Boemerang Komeet net iets te sterk voor onze groene dames, maar hebben zij het ze zeer zeker niet makkelijk gemaakt tot het allerlaatste puntje.  Dames 9 wist na twee verliezende sets toch nog een puntje te pakken. Dames 7 daarentegen wist tijdens de tweede ronde hun tweede overwinning binnen te slepen met 4 punten. Het lijkt alsof deze dames goed op dreef zijn. Als laatste thuiswedstrijd bewezen de heren van het vijfde wederom wat ze allemaal in hun macht hebben. Dit team heeft tot nu toe alle overwinningen van dit seizoen op hun naam staan.

Buiten de thuiswedstrijden werden er op deze mooie donderdagavond ook nog een aantal uitwedstrijden gespeeld waarvan 2 in de VoCASA-hal. Helaas lukte het Dames 11 niet om te winnen maar met een spannende tweede set hebben deze dames hun kop niet laten hangen en nog een setje kunnen pakken. Over Dames 12 hebben we net als vorige week alleen maar goed nieuws te vertellen, want deze dames gaan lekker dit seizoen! Weer hebben ze een overwinning van 4-0 binnen weten te slepen. Met trots kunnen we zeggen dat Heren 3 de koplopers in hun poule zijn na een 4-0 overwinning tegen Voreo HS 2. Verder is gebleken dat de dames van het achtste het graag spannend houden want ook in Winssen eindigde deze wedstrijd weer in een vijfsetter met natuurlijk de winst voor hen. Als laatste uitwedstrijd van deze avond in Bemmel lukte het de dames van Cees helaas niet om de winst bij hen te houden. Tijdens de derde set hadden deze dames een dipje, maar wisten het de vierde set net niet genoeg op te pakken om deze set binnen te slepen.

Tijdens de bewolkte zaterdag werden er geen thuiswedstrijden gespeeld maar er werden wel twee uitwedstrijden gespeeld. Zo zat het Dames 5 niet helemaal mee in de paarse hal. Deze dames gingen de wedstrijden gelijk op met de tegenstanders, maar wisten helaas maar één setje te bemachtigen tegen het vierde van VoCASA. Ook lukte het de heren van Veerle niet om van de nummer 3 in de competitie te winnen. De heren zullen nu genoegen moeten nemen met een gedeelde tweede plek in de competitie samen met het team uit Renswoude.