Fiere Heyendalers,

De eerste Thirsty Thursday van het seizoen heeft afgelopen donderdag plaatsgevonden. In de eerste ronde werd het publiek vermaakt door niet één, maar wel twee Heyendaalderby’s in het RSC. De strijd tussen D8 en D6 eindigde uiteindelijk in een spannende vijfsetter, waarin de ‘underdogs’ van het achtste aan het langste eind trokken. Ook H3 en H4 mochten het tegen elkaar opnemen. Hoewel de mannen van het vierde een aantal spelers misten (en uiteindelijk zelfs met vijf man in het veld stonden), hebben zij het H3 in de laatste set nog knap lastig gemaakt. Het mocht helaas niet baten, H3 verliet het veld met 4-0 winst, waardoor zij de eerste plek in de poule hebben weten te bemachtigen.

Naast de derby’s in de eerste ronde, mocht D5 het opnemen tegen het eerste team van Tweestroom. De dames van Stef en Machiel hebben de prognose waargemaakt en hebben hun eerste overwinning in de pocket.

In de tweede ronde mocht D4 optreden tegen VoCASA D4 en wisten zij hun tegenstanders zonder punten terug te sturen naar de andere kant van Nijmegen. Ook de dames van het twaalfde mochten dan eindelijk hun eerste wedstrijd spelen en kunnen tevreden terugkijken op een 3-1 winst tegen Ikaros. D11 had een lastige wedstrijd voor de boeg, ze moesten het opnemen tegen de koploper, Weekenders D2. Hoewel de wedstrijd verloren ging met 1-3, mogen de dames trots zijn dat ze een puntje hebben weggesnoept!

Dames 7 mocht afreizen naar Gendt om het op te nemen tegen Hexagon DS1, waar de tegenstander helaas een maatje te groot bleek te zijn. Ook D9 kon niks inbrengen tegen Hexagon DS2 en beide teams keerden zonder punten terug naar Nijmegen. H5 mocht het tegen Switch’87 opnemen en wist in vijf sets drie punten te behalen.

Na de wedstrijden was het vanzelfsprekend tijd om naar café Daen te gaan, waar de heren van het vijfde een fantastische borrel hadden georganiseerd. Met het thema ‘All you need is Heyendaal’ zijn er middels een succesvolle bingo teamdates uitgekomen en kunnen we spreken van een drukke en geslaagde avond.

Op vrijdagavond mochten zowel de dames van het eerste als H2 afreizen naar Wageningen. In de battle van de studentenverenigingen wisten de mannen van Veerle vijf punten te bemachtigen en keerde D1 terug met 3-1 winst. Op zaterdag mochten D2 en H1 op bezoek in de Ark van Oost. D2 wist het tij niet te keren en hebben helaas geen punten weten te pakken. H1 heeft hun koppositie veilig weten te stellen door met 1-3 te winnen en zijn niet van plan om deze positie zomaar weg te geven!