Op deze wisselvallige donderdag zullen er maar drie teams de wedstrijd arena betreden. In verband met uitreikingen van de HAN zal er vanavond in het RSC gespeeld worden. Toch betekent dit niet dat er geen mogelijkheid is om je creativiteit kwijt te kunnen in de vorm van aanmoediging. Er moet misschien een stukje voor gefietst worden, maar om 19.30 uur mag er helemaal los worden gegaan in de VoCASA-hal. Daar zal H3 de strijd aangaan met het vijfde herenteam van de thuisspelende vereniging. Het zal voor onze mannen even wennen zijn dat ze niet weer tegenover Kidang staan. De afgelopen twee weken waren steeds vijf sets nodig om de overwinning binnen te slepen. Vandaag zullen ze er dan ook alles aan doen om met minder sets toch meer punten op hun naam te mogen zetten.

Naast H3 zullen er op hetzelfde moment ook nog twee damesteams starten met hun wedstrijd. D4 mag dit doen in Gendt tegen Tweestroom DS 1. De dames van Cees hebben afgelopen week dan wel met 3-1 gewonnen, maar zullen hieraan toch gemengde gevoelens hebben overgehouden. Spelverdeelster Manon raakte al vroeg in de wedstrijd geblesseerd en zal vanavond ook niet mee kunnen spelen. Dat de dames ondanks deze tegenvaller toch blijven vechten, hebben ze vorige week al bewezen en ze zullen dit ook vanavond zeker willen doorzetten.
In Ravenstein zal D8 gaan proberen om hun verlies van afgelopen week recht te zetten. Het lijkt erop dat dit ook goed mogelijk moet zijn, want de tegenstander van vanavond heeft in twee wedstrijden nog geen set weten te pakken. Zal het de dames lukken om de eerste overwinning van het seizoen te pakken en daarmee een grote sprong te maken in het klassement?

Dat er vanavond niet veel wedstrijden zijn, voelt wel als stilte voor de storm. Zaterdag en volgende week donderdag zal het RSC weer helemaal groen kleuren. Om hier nog een finishing touch aan te geven vallen deze dagen ook in de Week van de Scheidsrechter. Dit is hét moment om jullie scheidsrechters een keer goed in het zonnetje te zetten, want dat verdienen ze zeker.
Jullie zijn helemaal vrij in de manier waarop dit gedaan wordt, alles is toegestaan zolang de scheids zich maar speciaal en gewaardeerd voelt!
Gelukkig is er vanavond genoeg mogelijkheid om hier onder het genot van een of meerdere drankjes bij Daen over te sparren met je teamgenoten. Mochten drankjes niet genoeg zijn, dan staan er voor elk team dat met minimaal vijf personen aanwezig is ook nog bitterballen klaar!
Tot in Daen!