Vandaag is het tijd voor de eerste Super Saturday van dit seizoen! Er staan namelijk maar liefst vijf thuiswedstrijden en twee uitwedstrijden op het programma, die natuurlijk allemaal de moeite waard zijn om te bewonderen. Daarnaast zal de Klapcie hun officiële debuut maken op de tribune!

13.00
Het groene spektakel in het RSC zal vandaag om 13.00 uur beginnen. Na een 2-3 overwinning op Avior D1 in de bekercompetitie zijn de dames van Marinus al verlost van ‘de eerste wedstrijdspanning’. Op deze eerste Super Saturday mogen ze het opnemen tegen Auto van Oort/Rebelle D1. Zal de mentale support van onze groene Commissaris Intern Jon van Broekhoven als mini, onze meiden ook naar de eerste competitiewinst van het seizoen helpen?

Daarnaast zal er voor de mannen van het eerste vandaag een lang gekoesterde droom in vervulling gaan. Zij mogen hun debuut maken in de derde divisie. Zoals al jaren is de kern van het team hetzelfde als het vorige seizoen. Echter kunnen we dit jaar niet spreken van kleine veranderingen. Het team heeft namelijk versterking gekregen van een supersnelle libero en een kanon op de dia. Vandaag mag deze nieuwe formatie tegen LIVO H1 laten zien wat ze kunnen op dit nieuwe niveau. Ze zullen hierin ondersteund worden door hun mini Lisa Weijman.

Als laatste spelen ook de mannen van Veerle deze ronde. Het seizoen begint voor hen nu al beter dan het voorgaande jaar, aangezien het team deze keer helemaal gevuld is. Ze zullen niet onderdoen voor de eerste teams van onze vereniging, want ze hebben staan te vlammen tijdens de trainingen. Als ze dit door kunnen zetten tegen Invicta H1, zullen we deze dag zeker victorieus mogen noemen!

15.00
In de tweede ronde zullen D2, D3 en D4 het stokje overnemen.
D2 heeft naar eigen zeggen een militaire voorbereiding gehad op het aankomende seizoen. Thom en Derk zullen hiermee waarschijnlijk willen voorkomen dat er weer zoveel vijfsetters gespeeld worden. Vandaag zullen ze het opnemen tegen LIVO D2. Hierbij zal de nieuwe libero van H1, Robin van Duijn, zorgen voor de nodige groene support als mini!

Om deze ronde nog groener te maken staat vandaag ook de eerste Heyendaalclash van het jaar op de planning. D3 zal het opnemen tegen D4. De strijd tussen de teams zal al net zo verhit worden als die tussen de coaches is. Wie zal de eerste punten van het seizoen pakken, en daarmee op een voorsprong komen in het klassement? Het belooft in ieder geval een spannende wedstrijd te worden met genoeg redenen om te juichen!

Naast deze thuiswedstrijden zullen er ook nog twee teams uit spelen vandaag. Om 12:15 zal D11 het op moeten nemen tegen Pegasus D8 in de Ark van Oost. Daarnaast speelt ook D5 uit en wel tegen Trivos D2 in Wijchen.

Om deze eerste competitiedag goed af te sluiten, zal er na de wedstrijden een diner zijn in De Waagh en daarna natuurlijk ook nog de Super Saturday borrel, georganiseerd door de Klapcie! Dit belooft een groot klapfestijn te worden. Ook als je niet aanwezig kan zijn bij de wedstrijden, ben je vanavond natuurlijk van harte welkom in Daen! We zien je daar!