Vandaag is het tijd voor de tweede Super Saturday van dit seizoen! Er staan daarom maar liefst vijf wedstrijden op het programma, die natuurlijk allemaal de moeite waard zijn om te bewonderen.

Ronde 1
In de eerste ronde trappen D5 en D2 de Super Saturday af. Heyendaal D5 speelt onder leiding van coaches Bas en Sander een degelijk seizoen en bezetten op dit moment de derde plek. Het zou natuurlijk tof zijn om het seizoen in de top drie af te sluiten, maar dan is er nog wel werk aan de winkel. De dames moeten vandaag dan in ieder geval met 4-0 winnen van Vocasa D5. D5 heeft het een tijdje moeten stellen zonder libero Claudia Bayat, maar na twee weken het Iraanse nieuwjaar te hebben gevierd, is zij deze wedstrijd weer van de partij.

Naast D5 speelt dus het gezellige Heyendaal D2. De dames hebben afgelopen maandag een toppertje van een wedstrijd gespeeld tegen de koploper WaHo. Vandaag nemen zij het op tegen Setash, de hekkensluiter van de poule. De opdracht voor D2 bestaat vandaag dan ook enkel uit een cliché: Blijf je eigen spelletje spelen en ga niet mee met het niveau van de tegenstander. Zoals altijd is een cliché makkelijker gezegd dan gedaan en kunnen zij de hulp van het publiek wel degelijk gebruiken. De vierde plek is namelijk nog in zicht voor de dames en wat zouden zij toch graag op deze plek het eerste seizoen in de promotieklasse afsluiten.

Ronde 2
In de tweede ronde zijn er, zoals elke thuiszaterdag, drie teams te bewonderen waaronder Heyendaal D1. De dames van Guus van den Elzen begonnen erg sterk aan het seizoen na hun promotie naar de derde divisie. Maar de poule is lastig en de teams zijn erg aan elkaar gewaagd. D1 staat nu op de negende plek, maar met een 4-0 overwinning zou dat zo maar weer de zesde plek kunnen zijn. Helaas is het gevaar om op de tiende plek te eindigen nog niet geweken, maar dat zou na de wedstrijd van vandaag zo maar wel het geval kunnen zijn. D1 neemt het vanmiddag namelijk op tegen Auto van Oort/Rebelle D1. Het team uit Dieren staat momenteel met een puntje minder op de tiende plek. Vandaag kunnen er dus belangrijke stappen worden gezet in het behoud van Heyendaal D1 in de derde divisie. Help jij de dames in deze strijd?
Naast al het vrouwelijk schoon dat onze vereniging rijk is, komen ook de kerels in actie vandaag. Heyendaal H2 heeft een lastige pot in het verschiet. Zij nemen het op tegen koploper Toesj. Afgelopen donderdag hebben de heren echter laten zien dat zij niet onderschat mogen worden en ze snoepten een setje af van de nummer twee. En dat alles terwijl zij alle behalve compleet waren. Kortom de mannen zijn gemotiveerd om ook vandaag het de tegenstander erg moeilijk te maken. Het is te hopen dat zij niet te veel worden afgeleid door de mini die zij hebben uitgekozen.
Natuurlijk speelt ook Heyendaal H1 tijdens deze Super Saturday en tijdens deze wedstrijd keert een oude bekende terug. Aan het eind van vorig seizoen verliet Sybren de Bruin onze vereniging, maar is vanzelfsprekend tot inkeer gekomen. Na een verblijf in Maastricht keert hij vandaag gewoon weer terug in het oude vertrouwde Heyendaaltenue. Heyendaal H1 staat op een vijfde plek, maar heeft nog wat minder wedstrijden op de teller staan dan de andere teams en een derde plek zit er dan ook zeker in. Lukt het de mannen om te winnen van Arvevo H3? Je maakt het vandaag allemaal mee op de tribune van het RSC.

Het kan jullie niet ontgaan zijn dat er vanavond in Daen een fantastische borrel georganiseerd wordt door de mannen van H1. Kan je overdag niet de wedstrijden kijken omdat je moet werken of iets dergelijks dan ben je natuurlijk ook van harte welkom in Café Daen om een drankje te drinken met Jesse Klaver, Thierry Baudet, Emiel Roemer, Marianne Thieme, Sybrand Buma of Alexander Pechtold.