Het is vanavond weer bomvol in de zaal met maar liefst zes wedstrijden die worden gespeeld. Zorgen jullie ervoor dat de tribune net zo vol komt te zitten? Vergeet niet om je naam in de supportersbox te deponeren! Nog maar een weekje en dan wordt alweer de tweede supporter-van-de-maand bekend gemaakt.

Eerste ronde
Heyendaal D8
heeft een zware wedstrijd voor de boeg vanavond. Het seizoen is bijna op zijn eind en D8 wil nog steeds heel graag de gevarenzone uit. Elk punt telt nu dus, maar tegen de nummer drie wordt dat natuurlijk een lastige opgave. Desalniettemin blijft volleybal een raar spelletje en blijft het soms lastig om te voorspellen hoe de wedstrijd gaat verlopen. Voor hetzelfde geld heeft Ikaros een off-day en loopt bij D8 alles als een trein en pakt D8 de Groesbeekers helemaal in. Een beetje geluid en ondersteuning van de tribune zou toch moeten helpen. Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat de KlapCie uitnodigingen voor de leden van de commissie heeft verspreid. Zij willen vanavond ongetwijfeld laten zien wat ze in huis hebben. De eerste opdracht aan hen is dus D8 naar de overwinning schreeuwen.
Naast D8 komt Heyendaal D10 in actie. Zij staan op een mooie vijfde plek, maar er zijn nog mogelijkheden om naar boven te klimmen. Dit kan bijvoorbeeld door vanavond te winnen van de nummer twee, Tweestroom. De vorige keer snoepte te dames een puntje af van het team uit Gendt, maar vandaag willen ze daar natuurlijk iets meer uithalen.
Naast de twee damesteam speelt natuurlijk ook een herenteam. Heyendaal H3 speelt ook in de eerste ronde en dat gaat niet om zomaar een wedstrijd. Nee dit gaat om een wedstrijd die zonder twijfel gewonnen moet worden. De mannen nemen het op tegen Pegasus H6, oftewel het team bestaande uit bijna alleen maar oud-Heyendalers. Helaas heeft de heer Kasper Kusters a.k.a. Ronnie al medegedeeld dat ze niet helemaal compleet zullen zijn vanavond. Zo kiest oud-voorzitter Erik Staps zijn wintersport boven de wedstrijd. Maar ook zonder Staps blijven er een hoop oud bekende rondlopen, zoals Peter, Sjors, Jelle, Sal, Tijn en Tom. Kom je ook naar de tribune om deze oude burgers in het blauw weer eens in levende lijven te zien en help jij vervolgens bij de mannen de heimwee naar Heyendaal aan te wakkeren?

Tweede ronde
Om 21.30 speelt onder andere Heyendaal D12 en zij nemen het op tegen het vijfde team van Tweestroom. Op papier zou dit een zeer makkelijke wedstrijd zijn voor de dames van Dion en Marc. Er zijn echter zorgen in het team, want hoe komen de Heyendaalweekendgangers in Epe?? Heb jij nog een plekje vrij in de auto? Laat het D12 dan direct weten, zodat zij in opperste concentratie vanavond kunnen aantreden en zo nog langer van de derde plek kunnen genieten!
Naast D12 speelt Heyendaal D9 een zeer belangrijke wedstrijd. De dames staan tegenwoordig elke maandag voor de training op de tribune om hun spieren te kweken en zich mentaal voor te bereiden op deze wedstrijd. D9 doet het dit seizoen wederom fantastisch en staat op een tweede plek. Zij hebben echter slechts een puntje voorsprong op de nummer drie en laat nummer drie nou net de tegenstander zijn van vanavond. De vorige keer eindigde de wedstrijd tegen Trivos in een zinderende vijfsetter, waarbij D9 helaas net aan het kortste eind trok. Een bomvolle tribune en veel aanmoediging zal de dames dan ook veel steun bieden. Trivos zelf neemt waarschijnlijk ook het nodige publiek mee naar deze belangrijke pot, dus laten we ons best doen om de Wijchense aanmoediging te overstemmen.
De derde wedstrijd van de tweede ronde neemt Heyendaal D4 voor haar rekening. Zij spelen net zoals H3 tegen Pegasus. Vorige week was Pegasus D4 nog in het RSC en won in een vijfsetter van onze D5. Door vanavond zoveel mogelijk punten te pakken, kan D4 er wederom voor zorgen dat de koppositie van Heyendaal D3 veilig blijft. Daarnaast kunnen de dames van Stef en Machiel zich nog terugvechten naar het linkerrijtje. D3 speelt vanavond om 19.30 in de Vocasahal, maar zal daarna ongetwijfeld direct naar het RSC komen om de D4 aan te moedigen. Mochten zij er langer over doen dan gepland, dan nemen de supporters van de tribune natuurlijk ook de aanmoediging voor deze wedstrijd op zich.

Er is dus weer veel te beleven in het RSC. Na de wedstrijden is iedereen natuurlijk weer van harte welkom in Café Daen om voorzichtig het (Heyendaal)weekend in te luiden.

Tot vanavond allemaal!