Het lijkt misschien een donderdag in jullie agenda, maar de Nevobo denkt daar net iets anders over. Geen donderdagteams die vanavond in actie komen in het RSC, maar alleen maar zaterdagteams! Maar trouwe supporters niet getreurd, D5 en D2 zorgen ervoor dat jullie favoriete spelers van D3 en D4 ook gewoon aanwezig zullen zijn en vanavond de sterren van de hemel zullen spelen. In totaal zijn er vanavond vijf wedstrijden. Dit betekent dat er maar liefst 12 teams zijn die hun supporterspunten vanavond weer kunnen op gaan krikken. Sterker nog dit is de kans van de donderdagteams om uit te lopen op de zaterdagteams. Kom dus gezellig naar de tribune, want er zitten toppertjes tussen de wedstrijden.

Ronde 1
In de eerste ronde zijn er twee wedstrijden te bewonderen, waaronder D5. Heyendaal D5 deed vorige week goede zaken voor Heyendaal D3. Van de directe concurrent van D3 wisten zij maar liefst 3 punten te pakken. Vanavond kunnen zij D3 opnieuw een dienst bewijzen in de wedstrijd tegen Pegasus D4, want ook dit team kan nog gevaarlijk dicht bij de eerste plek van D3 komen. Naast een fles hotshot die de dames vorige week verdiend hebben met de overwinning op Kidang kunnen zij vanavond ook rekenen op de hulp van D3. Na het vertrek van Mirte vorige week is nu ook de libero twee weekjes aan het bijkomen in Iran. D5 heeft genoeg spelers van D3 benaderd om vanavond toch compleet te kunnen zijn. D3 helpt natuurlijk maar al te graag om hun eigen concurrentie uit te schakelen. Tijdens het teamuitje van vorig weekend klommen de dames in de toppen van bomen en het uitzicht daarboven is toch best aantrekkelijk. Het liefst sluiten zij de competitie natuurlijk ook op de hoogste plek af. Met de aanmoediging van alle supporters moet het toch lukken om alle punten af te snoepen van de blauwe shirts uit het oosten. Misschien kan het publiek er voor zorgen dat er dit keer geen set met een voorsprong van 22-14 verloren gaat?
De tweede wedstrijd om 19.45 wordt gespeeld door D2 en dat dat een lastige pot gaat worden, staat vast. D2 neemt het namelijk op tegen koploper Arvevo D2. Na twee jaar eerste klasse gespeeld te hebben, spelen de dames nu voor het eerst weer in de promotieklasse. Zij kunnen erg tevreden zijn over het tot nu toe geboekte resultaat. Op dit moment staan de dames op een vijfde plek en ook de vierde plek ligt nog binnen handbereik. Natuurlijk worden zij ook nog op de hielen gezeten door de nummer zes, alle punten blijven dus van harte welkom. De eerste wedstrijd van het seizoen speelde de dames al tegen Arvevo D2 en dat werd uiteraard een vijfsetter. Vanavond kan D2 hun tiende vijfsetter van het seizoen spelen, maar het liefst pakken zij natuurlijk een keer ruimer de winst. Ook D2 kampt met afwezigheid van spelers door verschillende blessures, gelukkig helpen de dames van D3 en D4 ook hen uit de brand.

Ronde 2
In de tweede ronde wordt er maar één wedstrijd gespeeld. Je hoeft je aandacht dus niet langer meer te verdelen het enige wat je hoeft te doen is H2 aanmoedigen! De mannen die normaal op zaterdag spelen zijn vanavond gebrand op de winst, omdat er een oude bekende bij de tegenstander rondloopt. Paultje Pulles is na zijn lange Heyendaalcarrière overgestapt naar Agilitas. Ondanks de overstap naar deze burgervereniging, heeft Paul wel bewezen nog altijd hart te hebben voor ons groene clubje. Zo is hij een van de brouwers die voor jullie de lekkere lustrumbiertjes heeft gebrouwen! Buiten het veld is er dus nog ruimte voor een en al gezelligheid, maar tijdens de wedstrijd zal het toch gaan op de punten. H2 staat op een mooie vijfde plek en Agilitas staat op de tiende plek. Een overwinning zou er dus zeker in moeten zitten, maar de heren hebben inmiddels al vaker bewezen dat teams op lagere plekken soms nog best lastig zijn. Aanmoediging is dus zeker niet overbodig.

Shotjes
Wanneer jullie je allemaal keurig gedragen hebben op de tribune, snap ik dat de ontwenningsverschijnselen opspelen en dat jullie snakken naar alcohol in het bloed. Daarom staan er in Café Daen voortreffelijke shotjes klaar voor het team dat met tenminste vijf spelers aantreedt.