Vandaag is het Thirsty Thursday, dat betekent veel wedstrijden, veel aanmoediging en veel gezelligheid! Er komen vanavond maar liefst elf teams in actie, waarvan er zeven mogen shinen in het RSC.

Eerste ronde
Zo komt D10 in de eerste ronde in actie tegen hun concurrent Weekenders D2 uit het altijd gezellige Winssen. Ze waren elkaar even kwijt op het teamweekend, maar gelukkig hebben ze elkaar terug kunnen vinden en kunnen zijn vanavond allemaal weer aantreden. Lukt het D10 om na vanavond nog een plekje te stijgen in het klassement en misschien nog wel belangrijker lukt het hen om compleet Café Daen te bereiken?
H3 heeft afgelopen weken goed gekeken naar H5, maar misschien was dit wel iets te veel van het goede. De mannen zijn vandaag alles behalve compleet en schakelen de hulp in van H2. Cees Schonenberg zal vanavond de heren uit de brand helpen op de middenpositie. Vorige week wist H3 te winnen en niet 3, niet 4, maar zelfs 5 punten in de wacht te slepen. Vandaag wordt de lat dan ook iets hoger gelegd en nemen ze het op tegen de nummer 6. Lukt het de mannen opnieuw de wedstrijd naar eigen hand te zetten?
Op het derde veld komt D8 in actie. De dames gooien vanavond alles in de strijd om van die gevaarlijke degradatieplek af te komen. Het wordt misschien geen makkelijke pot, maar met het nodige zelfvertrouwen moeten de meiden toch echt een eind kunnen komen. Help jij de dames hun zelfvertrouwen vast te houden en schreeuw jij ze naar de overwinning? Misschien word je daarna wel bedankt met een heus burleskeoptreden!

Tweede ronde
De tweede ronde is een echte Nimweegse ronde waar enkel Heyendaal -en Pegasusteams in actie komen.
D12 zou het op papier makkelijk moeten hebben vanavond tegen de nummer elf van hun poule, Pegasus D13. Maar ik blijf het zeggen, die wedstrijden zijn toch echt het meest verraderlijk. Over verraad gesproken; het is nog maar de vraag of D12 nog vertrouwen heeft in hun trainer Marc nadat hij de ene molstreek na de andere leverde. Lukt het de dames het wantrouwen in hun trainer aan de kant te schuiven en de strijd tegen Pegasus D13 winnend af te sluiten?
D9 neemt het eveneens op tegen Pegasus vanavond en deze wedstrijd zou een peulenschil moeten zijn voor de dames. D9 staat op een prachtige en welverdiende tweede plek, maar om de nummer drie op afstand te kunnen houden, zijn de punten nog wel van harte welkom! Het is dus zaak dat de dames hun koppie erbij houden en dat de D9-film een sprookje blijft en niet verandert in een drama.
Vanavond is het tijd voor de aller-, aller-, allerlaatste Heyendaalderby van dit seizoen. Er hebben een hoop Heyendaalderbies plaatsgevonden, maar wie o wie sluit deze uitzonderlijke derbyreeks winnend af? Wordt het D4 die nog altijd vooruitgang boekt en het seizoen nog in het linkerrijtje zou kunnen afsluiten? Of wordt het toch D3 die zichzelf tot vorige week nog koploper kon noemen, maar dit in een vijfde set nipt uit handen gaf. Eigenlijk zou ik moeten zeggen dat het een Heyendaalderby wordt tussen D3/D5 en D4. D3 heeft namelijk te maken gekregen met een aantal blessures, waardoor zij vanavond geholpen zullen worden door de dames van het vijfde. Na alle spannende wedstrijden tussen de teams, zullen zij nu samen de laatste Heyendaalderby uitspelen. Bezorg jij alle Heyendaalteams van de poule Dames 1e Klasse G, een onvergetelijke laatste Heyendaalderby?

Naast alle teams die vanavond spelen, zijn er ook 5 mini’s die jouw aanmoediging kunnen gebruiken! Uiteraard is er weer gezorgd voor een snoepzakje, een frisje en een onwijs tof t-shirt, maar die eerste serve blijft natuurlijk bijzonder spannend. Steek jij de nerveuze mini’s een hart onder de riem? Natuurlijk is de supportersbox weer van de partij. Alle punten gaan weer op nul, dus iedereen maakt weer evenveel kans op die felbegeerde titel. Vergeet het supporter-van-de-maandinvulbiljet niet in te vullen als je op de tribune bent!

ps. Dan nog een huishoudelijke mededeling: vanwege de carnavalsvakantie sluit het sportcafé eerder dan je gewend bent. Om 23.30 gaat het sportcafé dicht, de laatste ronde zal tussen 23.00-23.15 worden gegeven!