Zoals jullie allemaal hebben kunnen lezen, hebben gisteren tien teams weer hun groene wedstrijdshirt aangetrokken. Met maar liefst vier vijfsetters was het een spannende avond, maar we kunnen gelukkig zeggen dat elk Heyendaalteam dat gisteren een vijfsetter speelde, de wedstrijd wel winnend heeft afgesloten! Dit kwam onder andere door het aanmoedigende publiek. In de eerste ronde moeten hierbij zeker de spelers van het zaterdagteam H1 genoemd worden die op de tribune met tromgeroffel en gezang onder andere H4 naar een 4-0 overwinning schreeuwde.

Morgen spelen alle zaterdagteams thuis in het RSC en volgens de NeVoBo krijgen we opnieuw een zinderende zaterdag. Vier van de vijf wedstrijden hebben de prognose een vijfsetter te worden. Vanaf 13.00 barst het spektakel los. De dames van het vijfde nemen het op tegen Pegasus D3 en zien het echt niet zitten om maar drie punten binnen te slepen. Heyendaal D3 won vorige week met een klinkende 4-0 en hield de dames van Pegasus zelfs onder de tien. Daardoor heeft D3 een traktatie van de coach verdiend en dat wil D5 natuurlijk ook. Naast D5 spelen de dames van Thom Wilbers en Derk Haverkamp. De dames nemen het op tegen SSS Barneveld. D2 heeft inmiddels de nodige ervaring met vijfsetters. Dit seizoen speelden zij maar liefst zes keer een vijfde set, waarvan zij er vijf wisten te winnen. Is herenvolleybal meer jouw ding? Dan wordt jouw aanmoedigen van de damesteams in de eerste ronde beloond in de tweede ronde.

Ook H2 en D1 staat volgens de NeVoBo een vijfsetter te worden. H2 neemt het om 15.00 op tegen de studentenvolleybalvereniging van Wageningen, WaHo. De mannen kampen met een chronisch tekort aan spelers. Gelukkig is er altijd wel iemand van H3 bereid om de mannen uit de brand te helpen, waarvoor hulde! D1 neemt het op tegen Spiker en kan na het verlies van vorige week wel weer een opsteker gebruiken. Met jullie als thuispubliek moet dat helemaal goed komen! Het team dat morgen de meeste kans op winst heeft volgens de NeVoBo is H1. Net zoals D5 nemen zij het op tegen Pegasus. Het team van Pegasus bestaat uit jonge jongens die vorige keer al een setje wisten af te snoepen van de heren van Lies en Wim. Dit willen zij niet nog eens laten gebeuren en ook H1 rekent natuurlijk op jullie getrommel, gescandeer en gezang om de jonge breinen mentaal een klein beetje te kraken!