Vanavond is het weer volle bak in het RSC. De op een na laatste ronde voor de winterstop zal vanavond worden gespeeld. Maar liefst dertien teams hebben de gelegenheid om hun nieuwe groene truien en tassen uit de kast te halen en op weg te gaan naar de overwinning. De meeste teams komen in actie tegen onze paarse en blauwe vriendjes uit Nijmegen.

Er zijn vanavond geen derbies, maar dat betekent niet dat er geen spannende wedstrijden op het programma staan. Zowel dames 3 als dames 5 komen bijvoorbeeld in actie. Dames 3 staat op dit moment op de eerste plek, op de voet gevolgd door dames 5. Wanneer dames 5 een puntje meer weet te pakken tegen Vocasa dan dames 3 tegen Pegasus, zouden deze rollen zomaar eens omgedraaid kunnen worden! In deze poule zit natuurlijk ook dames 4. Zij hebben vorige week afscheid moeten nemen van hun trainer Ivo, maar willen natuurlijk bewijzen dat ze ook zonder de rode raket de stijgende lijn door kunnen zetten. Zij zijn vanavond te bewonderen in de tweede ronde in het sportcentrum en kunnen dus alle steun na het verlies van hun coach gebruiken!

In het RSC worden er in de eerste ronde wedstrijden gespeeld tegen de directe concurrenten. Zo neemt D10 het op tegen de nummer drie van hun poule, terwijl zij zelf op een mooie vierde plek te vinden zijn. D8 bevindt zich op de elfde plek in de gevarenzone. Zij willen er natuurlijk alles aan doen de eerste helft van het seizoen veilig af te sluiten en gaan vandaag voor alle vijf de punten strijden tegen Kidang, de nummer negen van hun poule. H3 gaat ook shinen in de eerste ronde. De heren willen graag in de volgende Heybul een vervolg stripje zien, waarbij zij gehuldigd worden als team dat de meeste progressie boekt!

Ook in de tweede ronde zijn er drie wedstrijden in het Sportcentrum. De eerder genoemde dames van het vierde komen in actie, maar ook D12 en D9 spelen vanavond. Beide wedstrijden hebben door de nevobo een prognose gekregen van een vijfsetter. Het beloven dus spannende wedstrijden te worden, waarbij de teams alle steun kunnen gebruiken.

Speel je vanavond niet? Kom gezellig naar de tribune met je teamgenoten om te genieten van de wedstrijden. Na de wedstrijden zien we uiteraard, zoals elke week, iedereen in Café Daen. Of je nu thuis of uit hebt gespeeld of hebt aangemoedigd als je met minimaal 5 teamgenootjes bent mag je genieten van heerlijke bitterballen.

Naast al dit spektakel wil ik jullie graag attenderen op de machtigingsformulieren die jullie alle toegestuurd hebben gekregen. Er zijn zowel in het RSC als in Café Daen genoeg bestuursleden aanwezig aan wie je het ondertekende formulier kan afgeven. Doe dit, dan hoef je voortaan niet meer bij elke activiteit een formulier in te vullen.

Dan rest mij nog alle dertien teams heel veel succes te wensen vanavond met de wedstrijden. We zien jullie allemaal gezellig in Daen!