Wedstrijdronde 10: Bekerwedstrijd H1 en wederom een Heyendaal-derby

Afgelopen dinsdag kwam, zoals vermeld, Heyendaal D1 in actie in Woudenberg. De prognose van de Nevobo bleek te kloppen, want de dames wisten de winst binnen te slepen met een vijfsetter. Aan de setstanden te zien, was het een spannende wedstrijd en wonnen de dames nipt. Maar gewonnen is gewonnen en de dames zijn een ronde verder in de bekercompetitie. Gefeliciteerd!

Negen teams proberen vanavond de winst van D1 te evenaren. Zeven van de negen teams zijn te aanschouwen in het RSC vanavond. Wat valt er te zien?

In de eerste ronde spelen H1, H4, D3 en D5. H1 maakt vanavond hun debuut in de bekercompetitie. Zij worden begeleid door een oude bekende: Niek Smulders. Deze grote knuffelbeer gaat proberen de heren te helpen met hun weg naar de overwinning. Het wordt een zware wedstrijd voor de heren. Zij nemen het op tegen Woudenberg H1, de huidige koploper van de derde divisie. De mannen uit Woudenberg zijn echter geen vreemden voor de meeste van H1. Vorig jaar wisten zij als enige van hun poule Woudenberg te verslaan. Daarnaast is dit de laatste wedstrijd van dit seizoen dat je Ivo van den Nieuwendijk kan zien spelen. Hij zal volgende week naar Frankrijk vertrekken om daar te gaan werken. Kom naar de tribune om de Rooie een fantastische laatste wedstrijd te geven. Naast H1 kan je H4 zien spelen. H4 kan terugkijken op een goede start en vindt zich op dit moment terug op een derde plek. Zij nemen het op tegen de nummer 10, Voreo. Wanneer zij alle punten pakken, blijven zij sowieso een puntje voor op de nummer vier. Heb jij meer zin in vrouwenvolleybal? Dan kom ook jij in de eerste ronde aan je trekken vanavond. Om 19.45 speelt D3 tegen D5. Beide teams namen het al op tegen Heyendaal D4 en daaruit bleek dat alle drie de teams erg aan elkaar gewaagd zijn. Kortom, genoeg redenen om je al om 19.45 op de tribune te melden. In de eerste ronde is de Klapcie zelf aan het volleyballen en dit betekent dat wij de taken moeten overnemen. Wellicht als je uit volle borst de Heyendaalliederen scandeert en ritmisch getrommel laat horen, dat je benadert wordt door de voorzitter van de KlapCie himself om een van de functies van de Klapcommissie te bekleden.

In de tweede ronde is er ook weer voor ieder wat wils. D7, D4 en H5 komen dan het veld op. D7 staat op dit moment op een mooie vierde plek en neemt het op tegen de nummer drie van hun poule. De dames zullen hun uiterste best doen om zich de top drie in te werken. Na punten gepakt te hebben van koploper Heyendaal D5 en runner-up Heyendaal D3 is het nu de taak aan Heyendaal D4 om punten te pakken tegen de nummer drie van hun poule. De zware wedstrijden van afgelopen weken hebben de dames goed voorbereid op deze wedstrijd tegen Trivos. Lukt het hen dit keer genoeg punten te pakken om zichzelf de winnaar te mogen noemen? Heren vijf krijgt te maken met een geduchte tegenstander, Trivos H3. Het team uit Wijchen staat op dit moment op de tweede plek en is de concurrent van Heyendaal H4. Het zou fantastisch zijn als de heren puntjes weten af te snoepen en daarmee Heyendaal H4 helpen de tweede plek te bemachtigen.

We wensen alle teams natuurlijk weer heel veel succes met de wedstrijden. We zien jullie daarna graag allemaal in Café Daen, waar ieder team dat met minimaal vijf leden aanwezig is een voucher zal ontvangen.

Wellicht dat jouw target ook wel op de tribune of in Daen te vinden is …