8-10-2016 – Super Saturday!

 

Afgelopen zaterdag vond de eerste Super Saturday van het jaar plaats. Om 11.00 ging de dag van start met het groen spuiten van de fietsen. De LustrumCie stond klaar voor iedereen om zijn of haar fiets groen te kleuren ter eren van ons lustrumjaar. Zie je een groene, bijna lichtgevende fiets? Dan kan je er bijna zeker van zijn dat je te maken hebt met een Heyendaler.

Om 13.00 was het tijd voor D5 en D2 om het startschot te geven voor de wedstrijden. De eerste serve werd, zoals gebruikelijk tijdens de Super Saturday, verzorgd door de mini’s van de week: Youri Sloots en Roel Veerbeek. D5 kreeg Kidang D2 op bezoek. Het was lang onzeker hoe de dames op het veld zouden staan. Zij kampen immers met een chronisch tekort aan middens. Gelukkig kregen zij op deze Super Saturday hulp van dames drie. De eerste sets werden vlekkeloos gewonnen, maar in de derde set was het gedaan met de pret. De derde set werd dan ook verloren. De vierde set wisten de dames van het vijfde de draad weer op te pakken en werd ook deze set gewonnen, vier punten voor D5 dus. D2 nam het op tegen Renswouw. Een team dat vorig jaar nog uitkwam in de derde divisie. De eerste twee sets verliepen stroef. Door veel eigen fouten slaagden de meiden er niet in de sets te winnen. Na wissels in de derde set begon het team echter in een flow te komen. Zij wisten niet alleen de derde set, maar ook de vierde set te grijpen, tijd voor een spannende vijfsetter dus. D2 is inmiddels geoefend in het spelen van vijf sets, gezien de drie wedstrijden van dit seizoen allemaal al zijn geëindigd met een spannende vijfsetter. Ook de vijfde set van afgelopen zaterdag was spannend en eindigde met de winst voor Heyendaal D2, een hele mooie prestatie.

Om 15.00 ging de tweede ronde onder toeziend oog van een bomvolle tribune van start. Ook in deze ronde had elk team een mini van de week. Mini’s Robin de Heer, Maud Driessen en Mirte van Driel zorgden voor extra support. D1 kon als eerste starten en nam het op tegen V.C.V. D2. De dames zijn goed van start gegaan in de derde divisie dit seizoen en dat zij goed mee kunnen met de andere teams bewezen zij ook afgelopen zaterdag. Met een klinkende overwinning en weer vijf punten op zak kunnen zij zeer tevreden terugkijken op afgelopen zaterdag. Ook H1 speelde om 15.00 in het sportcentrum. De heren namen het op tegen Wevoc H1. De eerste set was spannend, maar uiteindelijk wist Heyendaal de eerste set te pakken met een stand van 27-25.  Helaas lieten zij de tweede set de mannen uit Westervoort ontsnappen waardoor de stand in sets gelijk kwam te staan. Ook de derde set eindigde de stand voor beide teams weer boven de twintig, maar deze keer pakte Heyendaal H1 de winst. Dat was de slag die ze moesten slaan, want ook de vierde set pakten de Heyendalers ditmaal met ruime cijfers.

H2 mocht ook zijn kunsten vertonen in de tweede ronde. Zij namen het op tegen het Vlaggenschip van Pegasus. De mannen van het tweede kregen de ondersteuning van drie spelers uit H3 en maakten dan ook een vliegende start. De eerste set werd met een stand van 25-15 gewonnen. Daarna was het zoeken voor de heren en werd scoren veel lastiger. Pegasus was warm gedraaid en liet niet meer veel ballen vallen. Helaas ging Pegasus er met de winst vandoor eindstand: 1-3.

 

Om 19.00 werd er een heerlijk drie-gangendiner geserveerd in de Waagh voor maar liefst 45 Heyendalers, familie en vrienden. Het was het begin van een zeer gezellige avond. Rond 22.00 vertrok iedereen naar Café Daen om daar te genieten van de borrel georganiseerd door D1.  De stropdassen, maskers, snorren en grijze glitterspray werden uit de kast getrokken om te voldoen aan het thema: Lam met Sarah en Abraham. Het was een zeer geslaagde borrel, waarvoor complimenten aan de dames van Guus.

 

Was je er zaterdag niet bij, maar lijkt zo’n Super Saturday jou ook wat? Blok dan 1 april in je agenda, want dan zal de tweede Super Saturday plaatsvinden!