Nadat de afgelopen weken D2, D4 en D7 al kampioen werden, is ook D1 sinds zaterdag niet meer te achterhalen door de concurrentie. In een thuiswedstrijd tegen de studenten van WaHo werden vier punten gepakt, waarvan de nog benodigde twee punten in de eerste twee sets. Guus was weer terug uit China en Ivo had geen wedstrijd dit keer, dus beide trainers/coaches waren erbij om de wedstrijd te winnen het feest te vieren. Ook de tribune was goed gevuld om het kampioenschap van het vlaggenschip te aanschouwen. Na twee jaar afwezigheid is D1 komend seizoen weer terug in de 3e divisie. En dat is zaterdagavond goed gevierd. Gefeliciteerd dames!

D6 heeft nog een kleine kans, H5 maakt zich op voor P/D

Ook D6 mocht afgelopen zaterdag aantreden, een paar uur voor het kampioenschap van D1. Tegen nummer twaalf BSVO werden alle punten gepakt. En dat is nodig om uitzicht te houden op de tweede plek, die aan het einde van de rit recht geeft op het spelen van extra wedstrijden voor promotie naar de 1e klasse. Hiervoor moet directe concurrent Xanthos de laatste wedstrijd minimaal twee sets laten liggen, want het setcoëfficiënt (sets voor : sets tegen) van D6 is net iets minder goed. Hopen dus op puntverlies van Xanthos!

H5 maakt zich in ieder geval op voor de P/D-wedstrijden. Trainsters Claudia en Elke kunnen geen kampioen meer worden met hun mannen, maar ook niet meer achterhaald worden door de nummers drie en vier in de laatste wedstrijd. De trainsters liepen met hun eigen D11 helaas tegen een nederlaag aan tegen directe concurrent Isala, waardoor de dames nu waarschijnlijk genoegen moeten nemen met een derde plek. Zo spannend is het in de 3e klasse P.

Vier kampioenschappen tot nu toe, still counting?

Na wat mooie ups en enkele downs de afgelopen seizoenen, is Heyendaal met vier en binnenkort waarschijnlijk vijf kampioenschappen komend seizoen weer goed vertegenwoordigd in de regio Oost. Komende donderdag kan H3 zich verzekeren van het vijfde groene kampioenschap, als er tegen en bij nummer 12 D.V.O.L. minimaal twee punten worden gepakt. Tel daar de hoge noteringen van een hele hoop andere teams bij op, nul directe degradaties en waarschijnlijk ook nul (P/)D-wedstrijden. Dan kunnen we toch voorzichtig spreken van ook een sportief gezien fantastisch seizoen. Buiten het veld is het namelijk altijd fantastisch :). Heyendaal, waar groen goud is, en goud nu dus ook groen!