Het kampioensfeest van D2 is vorige week goed gevierd. Vandaag is het de beurt aan D7 en, wie weet, ook wel H3 om hun Kampioensfeest te vieren. D7 heeft aan een 4-0 overwinning, of eenzelfde score als hun concurrent Tweestroom D1, genoeg om kampioen te worden. Dat zou moeten lukken tegen de huidige nummer 11 Hexagon D1. Maar het voorheen ongeslagen D7 is hun superioriteit een beetje kwijt. Na een verliespartij tegen Touché D1 werd er vorige week nipt met 3-2 gewonnen van Pegasus D6. Dus bij voorbaat aannemen dat het een makkie gaat worden, kan weleens leiden tot onderschatting en het uistellen van de festiviteiten.

Het zou voor H3 een verassing zijn als ze vandaag al kampioen worden. Het zou dan moeten gebeuren in het hol van de leeuw. De mannen gaan op bezoek bij de huidige nummer 3, de Weekenders H2. En er kunnen in Winsen altijd rare dingen gebeuren.. Mochten de mannen hier met 4-0 winnen, dan zijn ze vanavond al kampioen. Maar het devies is om vooral lekker te ballen en nog niet te denken aan een eventueel kampioenschap. Iets met een roze olifant enzo;)

Terwijl dit buiten de muren van het Radboud Sportcentrum plaatsvindt, spelen er daar ook nog twee teams met uitzicht op een feestje. D4 moet vandaag winnen van Ikaros D2 om volgende week de champagne te ontkurken en D11 mag geen set laten liggen tegen Pegasus D11. Ook D10 en D12 krijgen een Pegasus team over de vloer. Dit soort wedstrijden wil je als Heyendaalteam altijd winnen!

D9 kan alle punten tegen Trivos D6 hard gebruiken in hun strijd tegen degradatie. Als de meiden vandaag met duidelijke cijfers winnen is de veilige 9e plek binnen handbereik.

H4 heeft vorige week goede zaken gedaan in hun degradatiestrijd en is zo goed als veilig, maar winnen in Horsen, tegen de mannen in trainingsbroek, is altijd fijn en zorgt voor nog meer afstand richting de degradatiestreep. D8 gaat vanavond bij Vocasa de groene eer hoog houden.