Thuiswedstrijden

Afgelopen donderdag hebben elf van onze teams een wedstrijd gespeeld. Dit zijn de uitslagen van de thuiswedstrijden:

Heyendaal D5 – Trivos D3: 3-1
D5 was in een zeer spannende wedstrijd de nummer drie van de competitie de baas. De setstanden liegen er niet om: 25-12, 23-25, 26-24 en 25-23. De dames hebben een knappe prestatie geleverd onder leiding van invalcoach Neele en kunnen bij een volgende overwinning de derde plaats van Trivos overnemen.

Heyendaal D11 – Boemerang Komeet D2: 4-0
D11 heeft alle punten hard nodig in de strijd om het kampioenschap in de derde klasse. Een misstap tegen de nummer laatste konden onze dames zich ook niet permitteren. Deze focus bleek voldoende voor een ruime overwinning. Op naar de volgende!

Heyendaal D9 – VoCASA D11: 4-0
Ook D9 kon alle punten thuis houden. In de strijd tegen degradatie moet D9 nog even alle zeilen bijzetten. Deze ruime overwinning op de nummer twaalf geeft de dames hopelijk voldoende moed om omhoog te kijken naar plek negen en acht.

Heyendaal D10 – Boemerang Komeet D3: 0-4
Er zat helaas geen stunt in voor D10 tegen nummer twee Boemerang. Onze dames konden het twee sets nog spannend maken, maar helaas gingen de punten mee naar Druten. Desalniettemin staat D10 nog steeds op een verdienstelijke vierde plaats.

Heyendaal D4 – Boemerang Komeet D1: 4-0
Half Druten leek uitgerukt voor een potje volleybal, want ook voor D4 was Boemerang de tegenstander. D4 deed ook goede zaken door de 4-0 overwinning: de eerste plaats is nog steeds in eigen hand met een voorsprong van twee punten en een wedstrijd minder gespeeld. De dames van Bart hebben niet het makkelijkste programma in de resterende vier wedstrijden, maar zullen er alles aan doen om die felbegeerde eerste plaats vast te houden!

Heyendaal D12 – Kidang D6: 3-2
In een spannende pot heeft D12 revanche genomen op de vorige nederlaag tegen Kidang. Na een 2-0 achterstand wisten de dames van Ingmar en Dion zich knap terug te knokken tot 2-2. Het thuisvoordeel benutten de dames uiteindelijk door ook de vijfde set naar zich toe te trekken. Een knappe prestatie!

Uitwedstrijden

Ook buiten de deur werd er gespeeld. Alle vijf de teams wisten een overwinning uit het vuur te slepen. Er werden in totaal zelfs maar vier sets afgestaan!

VoCASA D6 – Heyendaal D7: 1-3
Het kampioenschap kan D7 al bijna niet meer ontgaan. Concurrent voor de eerste plaats Tweestroom is de weg helemaal kwijt. Na het 4-0 verlies vorige week tegen onze D8 werd ook deze week verloren, nu van nummer drie Touché. D7 koestert met nog vier wedstrijden te gaan een voorsprong van dertien punten!

De andere uitslagen:
Atalante D1 – Heyendaal D3: 1-3
Hexagon H1 – Heyendaal H3: 1-3
Trivos D4 – Heyendaal D8: 0-4
Pegasus H8 – Heyendaal H5: 1-3

Laatste thuiszaterdag

Ronde 1: 16.30 uur
Voor de zaterdagteams is het vandaag de laatste volle thuiszaterdag. Op een later tijdstip dan normaal, vanwege de open dag van de RU, zullen D1, D2, D6, H1 en H2 strijden voor de overwinning. Om 16.30 uur is het de beurt aan D1, D6 en H1. D1 ligt op koers voor het kampioenschap en zal tegen SSS, de nummer drie, alle zeilen bij moeten zetten om de voorsprong op de concurrentie te vergroten. D6 speelt ook tegen SSS en wil zo snel mogelijk de tweede plaats veiligstellen. De dames van Cees en Sybren willen dan ook graag alle punten in Nijmegen houden. H1 strijdt nog steeds om de tweede plaats, maar heeft het niet zelf meer in de hand. Het enige wat de mannen van Wim kunnen doen is zelf alle wedstrijden winnen en hopen op puntenverlies van de concurrentie. Tegen Alterno moet de kater van de laatste wedstrijd worden weggespoeld.

Ronde 2: 18.30 uur
Om 18.30 uur is het de beurt aan D2 en H2. D2 stevent net als een hoop andere teams af op het kampioenschap. Bij D2 is het met een voorsprong van elf punten vooral de vraag wanneer het gaat gebeuren. Vandaag is echter wel een spannende wedstrijd tegen gedeeld nummer twee Kidang. Een overwinning is dus niet direct vanzelfsprekend. H2 speelt tegen nummer laatst Gemini en kan bij een ruime overwinning goede zaken doen voor plek 5.

Komt dat allen zien! 16.30 en 18.30 uur in het Radboud Sportcentrum te Nijmegen. Bij zijn = meemaken!