Vanavond spelen zes teams hun wedstrijden in het Radboud Sportcentrum. Voor sommige teams is de spanning, zo tegen het eind van het seizoen, er wel een beetje vanaf. De doelstelling van deze teams is dan ook om zo hoog mogelijk te eindigen. Voor andere teams is de maand van de waarheid aangebroken, kampioenschappen en promoties kunnen nu veilig gespeeld worden. Terwijl weer andere Heyendaalteams nog alles moeten geven om eventuele degradatie te voorkomen.

Deze verschillende teamdoelstellingen zijn vanaf 19:45 allemaal te zien in het Radboud Sportcentrum. Een team wat het kampioenschap bijna niet meer kan ontgaan is D4. Zij nemen het op tegen Boemerang Komeet D1. De heenwedstrijd werd met 3-1 gewonnen, maar nu nemen de meiden met niets minder dan een 4-0 overwinning genoegen. Naast D4 speelt D10. Dit team draait een goed seizoen en heeft nog een hele kleine kans op de nummer twee positie. Dan moeten alle wedstrijden met 4- 0 gewonnen worden en dan zeker de wedstrijd van vandaag tegen Boemerang Komeet D3, de huidige nummer 2. Voor D12 zit promotie er helaas niet meer in. Zij gaan proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Een overwinning tegen directe concurrent Kidang D6 zou dan ook erg welkom zijn.

Om 21.30 is het de beurt aan D5. Zij nemen het tegen Trivos D3 op in een rechtstreeks duel om de derde plaats. D9 speelt tegen Vocasa D11 om een plekje boven de degradatiestreep. Een 4-0 overwinning, zoals in de heenwedstrijd is een stap in de goede richting. D11 moet alle zeilen bijzetten om de doelstelling, kampioen worden, te halen. Dit hebben ze overigens nog helemaal in eigen hand. Vandaag een makkelijke tegenstander, op papier, maar door onderschatting hebben ze tegen deze tegenstander, Boemerang D2, al eens een setje laten liggen.

D3 speelt een prima seizoen en plek 2 is eventueel nog mogelijk. Maar ze hebben een zwaar programma voor de boeg, om te beginnen met Atalante D1 om 21:30 in Horssen. D7 leek ongeslagen kampioen te gaan worden, maar helaas. Ongeslagen zijn ze niet meer, maar dat ze kampioen gaan worden, daar twijfelt niemand meer over. Vandaag gaan ze op bezoek bij Vocasa D6. D8 doet het na een stroeve start prima en is een stabiele middenmoter. Vandaag gaan ze op bezoek bij Trivos D4. H3 staat ondanks alle blessuremalaise nog steeds bovenaan. Vorige week was het een wedstrijd van slecht spelen toch winnen. Dit is kenmerkend voor een kampioen, maar ook wedstrijden afgetekend winnen past in dit plaatje. Wat zal het vanavond worden als ze op bezoek gaan bij Hexagon H1. H5 gaat op bezoek bij Pegasus H8. H5 is een team waarbij een eventuele directe promotie en het daarbij behorende kampioenschap nog een mogelijkheid is, maar dit hebben ze niet meer in eigen hand. Er zullen nog de nodige punten gepakt moeten worden om de tweede plek veilig te stellen.