Donderdag 16 april 2015, Ikaros H1 – Heyendaal H3

De enige uit ons team die een echte, diepe haat heeft tegen Groesbeek is natuurlijk onze Nijmo Joeri Meerman. Alleen al de gedachte aan het afzakken naar de onderste laag van menselijke beschaving is voor hem een kwelling. De rest heeft het ook zwaar, zo is te merken als we de pastamaaltijd naar binnen werken bij Joeri en Fenna in de Gouverneur. Al veel vaker, maar nu voor de laatste keer zijn ze onze gastvrouw en heer.

Voorafgaand aan deze laatste wedstrijd bespreken we onze belevingen. Wat een seizoen hebben we achter de rug. De leiding was strak in handen van onze bevlogen trainer Jorn Braam. Hierover hebben we al eerder bericht. Zoals eerdere wedstrijdverslagen lieten zien begonnen we het seizoen met een vrij strakke `3-1` lijn. Na de winterstop kwam er wat meer differentiatie in de uitslagen. We wonnen eens met 4-0, maar ook verloren we een wedstrijd met 4-0. De nummer-1-positie die we wekenlang vast hadden was daarmee helaas vergeven, maar de tweede plaats is een realistisch streven.

In meerdere opzichten beloofde het een legendarische wedstrijd te worden. Niet in de laatste plaats omdat het de laatste wedstrijd zou gaan worden van mij, Paul Pulles en Jorn. We zijn te oud en veel te arbeidend om nog met jullie jonge studenten mee te kunnen drinken. Nou ja, op de doordeweekse dagen dan. Paul is verhuisd naar Arnhem en traint daar mee. Ik richt mijn blik op de Ark en zal volgend seizoen in het blauw op de velden verschijnen. Het eind van een tijdperk.

Maar eerst! De wedstrijd. Aangekomen bij Biga bleken er nog enkele jonge peertjes op het veld te staan, wij mochten dus een speelkwartiertje houden in de kleedkamer. De trommel was mee, dus we konden onze lol op. Toen het veld vrijkwam ging de trommel de tribune op om daar bespeeld te worden door onze `fanbase` bestaande uit Cees en Myron, waarvoor dank!
Tijdens het inspelen bleek onze hoop op blessures bij de tegenstander ijdel. De reden dat ze niet op de eerste plek staan is het uitvallen van een van hun topspelers, die stond tegenover ons alweer lekker te springen. Volledig herstelt dus.

Dan de wedstrijd. Ik durf te zeggen dat we echt goed gespeeld hebben. Beide teams speelden goed volleybal. Mooie rally`s, lompe aanvallen en blokjes. Echter al snel tekende zich een patroon af. Bij belangrijke punten kwamen zij er harder door, sloegen over ons blok en trokken steeds aan het langere eind bij de rally`s. Onze servicedruk kon ook zeker beter. Na 3 sets was het voor ons ook duidelijk: de winst gaat het niet meer worden. Daar kwam dan dus de laatste set van dit seizoen. De jongens van Ikaros gingen wat klooien met de opstelling, wij bleven rustig en geduldig. Op driekwart van de set was het duidelijk dat wij die laatste set zouden gaan pakken en kwam de passie weer terug. Ik kreeg nog een erg leuke publiekswissel en zo heb ik mijn laatste set bij Heyendaal vol trots mogen winnen, vergezeld door de mannen van H3, in het bijzonder Paul Pulles en onze trainer Jorn die met mij onze mooie vereniging gedag zeggen.

Heren 3, een 3e plek in de competitie en de laatste wedstrijd: 3-1!

Veel liefs en groeten, tot ziens!

Jelle Zwaag