De groene krakers: Dames 4 vs. Dames 5 & Dames 5 vs. Dames 4

Daar stonden ze dan, die twee prachtige damesteams van Heyendaal tegenover elkaar. Dames 4 zelfverzekerd, Dames 5 met bibberende knietjes. Twee wedstrijden, twee weken na elkaar, een stabiel eerste klasse team tegen een gepromoveerd tweede klasse team… Het zag er naar uit dat het niet heel spannend zou gaan worden.

De eerste wedstrijd vond plaats op 11 december en was inderdaad niet heel spannend… Dames 4 was duidelijk een maatje te groot voor Dames 5, die op deze donderdagavond niet in de buurt kwamen bij hun ‘normale’ niveau. Slechts 1 set werd het nog een klein beetje spannend, met als eindstand 25-23. De rest van de sets was Dames 4 oppermachtig en een knallende 4-0 overwinning was het resultaat. Uiteraard werd dit door de dames van het vierde tot in de late uurtjes gevierd bij de kerstborrel in Cafe Daen.

Een week later, op 18 december, werd de tweede wedstrijd al gespeeld. Werd deze opnieuw slaapverwekkend, of zou Dames 5 zich weten te revancheren? Helaas had de heftige overwinnings-stap-avond van de week daarvoor er flink in gehakt bij Dames 4, waardoor het halve team ziek op het veld verscheen. Maar gevoed door een niet nader te noemen Heybul-actie van Dames 4 begonnen beide teams toch enthousiast aan de tweede wedstrijd. Na een moeizame start van Dames 5, en/of een prima service reeks van Dames 4, pakten de dames van het vierde in de eerste set in no time een flinke voorsprong. Dames 5 kon nog iets terugkomen, maar de eerste set ging toch met ruime cijfers naar Dames 4 (15-25). Gesterkt door de oppeppende woorden van coach Frank stapte Dames 5 de tweede set met meer zelfvertrouwen het veld in. Er werd beter gepasst en meer afgemaakt waardoor Dames 4 moeite kreeg met het spelen van hun eigen spelletje. Toch bleef Dames 4 telkens een kleine voorsprong behouden en eindigde de set in een spannende 23-25. Dit gaf Dames 5 moed en met een volle bak enthousiasme stonden zij in de derde set te spelen tegen de langzaam in paniek rakende dames van het vierde. Dankzij het harde knokken van Dames 5 wisten zij van de derde set een hele spannende te maken en naar zich toe te trekken met 27-25. De spanning uit de derde set bleef ook in de vierde set voelbaar. Het bleef tot heel lang onduidelijk, zou er een vijfde set uit komen? Een vijfde set kwam er niet. Dames 4 wist de wedstrijd toch koelbloedig uit te spelen en maakte met 23-25 een eind aan de derby.

In tegenstelling tot de eerste wedstrijd was de tweede wedstrijd een spannende, leuke wedstrijd om te spelen. Dames 5 erkent de betere in Dames 4, maar hebben zich in de tweede wedstrijd wel kunnen laten zien. Dames 4 kan trots zijn op het behaalde resultaat. Dames 5 heeft laten zien een zeer goed en waardig verliezer te (kunnen) zijn.

Piel Paal Heyendaal!

Jannie en Hilke