Maandagavond 24 november stond voor ons geen training, maar de wedstrijd tegen Gemini dames 3 op het programma. Gemini had als koploper nog maar 4 sets verloren in negen wedstrijden, maar alle punten in Elst laten? Denk ’t nie!

Ondanks alle clichés (we kunnen alleen maar winnen, zij hebben de druk, gewoon lekker spelen, laat hun de fouten maken, etc.) begonnen we toch wat gespannen aan de wedstrijd. Een sterke service van de tegenstander zorgde er dan ook voor dat de eerste paar punten naar Gemini gingen. Gelukkig herpakten we ons snel en liep het daarna een hele tijd gelijk op. Met een ijzersterk blok en sterke verdediging maakten we het de aanvallers van Gemini lastig om te scoren en kwamen wij zelfs op voorsprong. Gemini gaf zich echter niet zomaar gewonnen, dus werd er in lange, vermoeiende rally’s gevochten om de punten. Bij de stand 23-23 maakte Simone met twee sterke services een eind aan de set. Met een vreugdedans alsof we kampioen waren geworden vierden we de overwinning. Gemini – Heyendaal: 0-1!

Waar we vooraf erg blij waren met 1 punt, waren we nu op jacht naar meer. Ook in de tweede set werd er fanatiek gestreden door beide teams. Helaas lukte het Gemini nu met een sterke service onze twee passers onder druk te zetten. Milou heeft wat meters afgelopen, onze aanvallen werden te voorspelbaar en ook ons blok kon de snelheid van het spel van Gemini niet meer bijhouden. Bij een stand van 24-19 leek het dan ook een duidelijke overwinning voor Gemini te worden. Maar wat wij al vaker deden dit jaar gebeurde ook nu weer: we kamen terug tot 24-24! Een paar bloedstollende rally’s volgden en set-points werden aan beide kanten verspeeld. Uiteindelijk was het Gemini die door slim gebruik te maken van ons blok toch het punt binnensleepte: 1-1.

In de derde set waren onze krachten op. Fysiek waren we flink uitgeput en ook de mentale scherpte ontbrak. Gemini won de derde set dan ook relatief makkelijk met 25-17. In de vierde set konden we nog een tijdje weerstand bieden, maar uiteindelijk won Gemini ook deze laatste set. Na een mooie wedstrijd was de eindstand dan ook 3-1 in het voordeel van Gemini. Inge bedankt voor het coachen! Hopelijk wordt de thuiswedstrijd tegen Gemini net zo’n spannende strijd en kunnen we ook in het USC een set (of zelfs meerdere sets) van ze winnen.