De derby tussen de dames van Pegasus en de strakke lijven van Heyendaal zou in eerste instantie al op Sinterklaasavond gespeeld worden. Echter, zwarte piet gooide roet in het eten waardoor de wedstrijd verplaatst werd naar donderdagavond 6 februari. De dames van Pegasus waren de koplopers van onze poule en wij bekleden de vierde plek, met een puntenverschil van tien punten.

Onze geliefde trainers/coaches Robbert en Kasper hadden al een bezoekje aan Bemmel gepland, waardoor we op zoek gingen naar enthousiaste inval coaches. Deze hebben we gevonden ook. Met Niek en Roel langs de kant hebben we flink wat lengte in huis kunnen halen. Helaas ging dit niet geheel zonder slag of stoot. Al voorafgaand aan de wedstrijd, tijdens het avondeten, kwamen de beperkingen van Niek naar voren: ‘Ik lust absoluut geen kaas en champignons, dus als het kaasfondue of champignonsoep is dan kook ik liever zelf, maar kip siam/kip tandori of goulash lust ik eigenlijk meestal wel. Roel eet alles wel, zelfs het serviesgoed, want hij heeft iets minder beperkingen’. Aldus Niek.

Uiteindelijk gingen we op weg richting de Ark van Oost, na een flinke bergbeklimming konden we beginnen aan de wedstrijd. Met Robbert en Kasper op de tribune om ons toch nog even een paar setjes aan te moedigen en Niek en Roel langs de kant, kon het haast niet mislukken. Carmen, Maud, Lotte, Moniek, Duif en Marrit mochten zich de eerste set gaan bewijzen. Al gauw werd duidelijk dat de dames van Pegasus meer op hadden met schreeuwen dan met volleyballen. Zo begonnen ze bij een stand van 17 – 9, al ‘acht..acht…acht…’ te zingen. Hier konden wij helaas niet tegenop waardoor we de set verloren met 25 -12.

In de volgende set bleef de basisopstelling staan, en waren we gebrand om te winnen. Dit enthousiasme had een positieve uitwerking op ons spel. Met de fantastische service van Duif creëerde ze ongeveer 5 kets ballen en 4 aces, zij het met het nodige geluk. Nu was het aan ons om liedjes te zingen. Met een ruime voorsprong werd er gewisseld, Lianne mocht gaan shinen. En dat deed ze, vooral bij het laatste punt met een mooie vangbal. Al met al hebben we de set gepakt met 25-16, de spanning is weer terug in de wedstrijd.

De derde set was een cruciale set, helemaal als we in ons achterhoofd houden dat dames 5 erg vaak de derde set verliest. Er werd dan ook erg vaak doorgewisseld om frisse spelers in het veld te laten knallen. Zo kwam Jannie erin als spelverdeelster en mocht Fleur Carmen vervangen op de buitenaanval. Alles om op een voorsprong van 2-1 te komen, helaas bleek niks minder waar en verloren we de set met 25-14.

De vierde set. Het was nu of nooit, we moesten winnen. Het was een erg spannende set die gelijk op ging. Opvallend was dat vooral onze mislukte aanvallen scoorde. Hard geslagen ballen werden netjes gepasst door de tegenstander, waardoor we ze zelf om de oren kregen. Helaas hebben we deze set nipt uit handen moeten geven met een eindstand van 28 – 26. Teleurgesteld maar met een voldaan gevoel keerden wij terug – gelukkig nu wel bergafwaarts – richting centrum Nijmegen, om een klein biertje te drinken in café Daen.

Op donderdag 17 maart 21.30 ontvangen wij de dames van Pegasus 5 in het sportcentrum. De prognose van Nevobo is 2-3 voor Pegasus. Wij kunnen dus jullie steun hard gebruiken, en vergeet vooral de trommel niet!