Het was maandag 3 februari en op deze mooie trainingsavond mocht Heyendaal Dames 4 afreizen naar Gendt. De wedstrijd was verplaatst, maar omdat deze op een maandagavond plaats vond, moesten we het helaas zonder onze coaches Rutger (a.k.a. Gerrie) en Cees (a.k.a BeautyCees) stellen. Paula was helaas geblesseerd, dus mocht de taak van coach op zich nemen.
De afgelopen wedstrijden waren wisselend, het lukt ons tot nu toch niet om erg stabiel te blijven spelen. Maar wie weet, nieuwe wedstrijd, nieuwe kansen! De scheidsrechter was aan de late kant, dus interim-coach Paula sprak hem gelijk even aan. Ja, die Paula neemt het coach zijn serieus 😉 Het inspelen begon in ieder geval al goed, lekker fanatiek!
De eerste set begonnen we met Linda, Jolien, Jellina, Tess, Karlijn en Susan. Dit was voor Tess haar seizoensdebuut, ze heeft lange tijd moeten herstellen van een schouderblessure. De wedstrijd begon voor haar meteen goed: een blok resulteerde voor haar in haar eerst behaalde punt dit seizoen voor Heyendaal! De eerste set was begonnen en het ging gelijk op. Helaas moesten we vanwege een teveel aan eigen fouten de eerste set inleveren, 25-20. Op naar de tweede set!’
De tweede set hebben we even wat gewisseld in de opstelling. Hassin kwam erin als spellie, Tess verschoof naar de P/L en Linda mocht haar aanvalskwaliteiten laten zien als diagonaal. Vol vertrouwen begonnen we, maar helaas keken we al snel tegen achterstand aan van 5 punten. De pass kwam niet goed aan en ook in de spelverdeling was het zoeken. Halverwege de set herpakten we ons, waardoor we weer wat punten konden inlopen op Tweestroom. Helaas mocht het niet baten en werd ook de tweede set gewonnen door Tweestroom met 25-20.
Koppies omhoog en op naar de derde set! Weer werd er even wat gewisseld in de opstelling en we begonnen gelijk goed. Vanaf de kant werd er flink gezongen en al snel keek Tweestroom tegen een flinke achterstand aan. Sanne scoorde wat mooie ballen op de mid en ook Jellina droeg haar steentje bij door een lange service-serie. Vol enthousiasme bleven we scoren en Tweestroom kwam er niet meer aan te pas. Het werd 17-25, op naar de belangrijke 4e set!
De vierde set begonnen we zoals we de derde set geëindigd waren, nog steeds vol enthousiasme. Het ging gelijk op, zowel Tweestroom als wijzelf scoorden mooie punten. Helaas raakten wij onze flow halverwege de vierde set een beetje kwijt, de pass wilde niet meer komen. Tijd voor een time-out met een goede peptalk van Paula. We pakten gelijk de service terug, maar moesten hem ook vrij snel weer inleveren. Weer liep de pass niet naar behoren en uiteindelijk verloren we de set met 25-18.
Het was zeker niet onze beste wedstrijd, maar met vlagen merk je echt wel dat we goed volleybal kunnen spelen. Ook de scheidsrechter sprak ons nog even toe: ‘Die vierde set was voor jullie, jullie moeten jezelf op jullie donder geven! Ik heb jullie al vaker vele malen beter zien spelen!’. De komende twee weken gaan we dus hard trainen, zodat we 20 februari om 21.30 in het USC kunnen shinen tegen de Weekenders! Schouders eronder en gaan!!