Een rommelige start met een goede afloop

 

Op deze donderdagavond was iedereen er klaar voor; dé confrontatie tussen de nummer 1 (Hexagon) en nummer 2 (Heyendaal) van onze poule. Helaas begon de avond al met een domper. De bus van 2 van onze spelers had vertraging waardoor ze de aansluiting naar het mooie Gendt zouden missen. Na wat lieve blikken en woordjes van Ester tegen de buschauffeur van lijn 33 heeft zij de bus kunnen laten wachten zodat het hele team toch op tijd in de bus zat. Na al dat gestress kwamen we ruim op tijd aan in Gendt. Snel omkleden en klaar om te gaan warmlopen en inspelen. Tegen de tijd dat iedereen al bijna klaar was om aan de wedstrijd te beginnen was er nog geen scheidsrechter te bekennen. Na wat belletjes bleek hij niet te weten dat hij moest fluiten en kwam hij als de wiedeweerga naar de sporthal toe. De coach van de tegenstanders bood zich aan als scheids en hierdoor kon de spannende wedstrijd van start gaan. Heyendaal had wat moeite om in de wedstrijd te komen en stond dan al snel met 6-1 achter. Na een time-out van coach Sjoerd begon Heyendaal er wat meer in te komen. Ondanks dat ze flink bijgelopen zijn hebben ze de set uiteindelijk met 25-22 moeten afgeven aan Hexagon. Vol goede moed begon Heyendaal aan de 2e set. Ook in deze set kwamen ze in eerste instantie met 4-0 achter te staan. Na een paar prachtige aanvallen en verdedigingen vocht Heyendaal zich terug en won de set met 25-20. De stand is 1-1 in sets, spannend! Ook de 3e set werd met een achterstand voor Heyendaal begonnen maar deze werd toch ook weer gepakt door Heyendaal met 25-21. De 4e set..dit kon winst voor Heyendaal betekenen of verlies voor Hexagon. De dames van Hexagon begonnen duidelijk gefrustreerd en vermoeid te raken, waardoor Heyendaal met wat mooie liedjes de frustratie nog net ietsjes erger kon maken. Helaas bleek Hexagon in de 4e set toch iets sterker dan gedacht en heeft Heyendaal deze af moeten geven met 25-19.

De 5e set… De tribune was ondertussen voornamelijk volgestroomd met publiek voor Hexagon. Maar de mannen van Heren 4 waren ook ruim optijd in de zaal en deze hebben met man en macht de dames toegezongen. Met al deze aanmoedigingen was de sfeer in de zaal echt super. Heyendaal begon de 5e set met een voorsprong en kwam uiteindelijk op 12-08 voorsprong. Maar dit was niet spannend genoeg voor de dames dus lieten ze Hexagon gelijk komen tot 13-13. Uiteindelijk was er een service van Hexagon die prachtig, recht het net in vloog waardoor Heyendaal op 14-13 voorsprong kwam. Een prachtige service vanuit Heyendaal en de bal ketste weg bij Hexagon. Heyendaal heeft de wedstrijd gewonnen met 3-2! Een gevoel van blijdschap kwam naar boven en ze hebben staan springen en gillen alsof ze kampioen geworden waren (zo voelde het ook)!

We staan nog op en paar puntjes achterstand maar het kampioenschap lonkt nog steeds!!