De leukste week voor officials in de sport begint aanstaande zaterdag. Van 5 tot en met 13 oktober is het de “Week van de scheidsrechter”. Al een paar jaar vindt deze actie plaats en NSVV Heyendaal ondersteunt deze week waarin het de bedoeling is dat clubs hun scheidsrechters in het zonnetje zetten, van harte.

Als volleybalscheidsrechter is het goed niet op te vallen, juist dan heb je een prima wedstrijd gefloten. Dit staat haaks op hoe je als speler een wedstrijd in gaat. Deze doet het goed door juist de aandacht te trekken door bijvoorbeeld zo hard mogelijk te smashen of door een geweldig mooie redding. Vanzelfsprekend krijgen dit soort acties veel positieve aandacht, en terecht. Dat maakt de sport zo mooi en daarvoor gaan we iedere week de hal in.

Maar geen mooie acties zonder die onopvallende, niet te verwarren met onbelangrijke, persoon op de bok. De persoon die geen aandacht wil tijdens een wedstrijd, maar het wel verdient voor en na een wedstrijd.

NSVV Heyendaal heeft ervoor gekozen om Ferry de Bruin uit te lichten als “Deze scheids, onze held”. Ferry is al jarenlang actief binnen onze vereniging. De taak die wellicht het meest onderbelicht is gebleven is het fluiten. Ferry heeft afgelopen seizoen verschillende keren ingevallen voor scheidsrechters die niet zijn komen opdagen. Daarom zetten we Ferry in de week van de scheidsrechter in het zonnetje.